Rodinný dům včetně pozemků v obci Horka nad Moravou, okr. Olomouc

Do začátku dražby zbývá: 17 dnů 22 hodin 17 minut 39 sekund

Informace o dražbě

Druh dražby Elektronická dražba
Číslo dražby 204 EX 9785/21-733
Nejnižší podání 2.700.000 Kč
Minimální příhoz 1.000 Kč
Maximální příhoz neomezený

Přihlášení do dražby

Pro přihlášení do dražby se musíte přihlásit do svého uživatelského účtu a být ověřeným uživatelem.

Přihlášení


Pokud uživatelský účet ještě nemáte, tak se co nejdříve zaregistrujte, ověření Vaší totožnosti může trvat i několik dní.

Registrace


KrajOlomoucký kraj
OkresOlomouc
Stav dražbyPřipravovaná
Typ dražbyExekuční dražba nedobrovolná
Číslo dražby204 EX 9785/21-733
Začátek dražby07.06.2024 10:00
Konec dražby07.06.2024 11:00

Dražebník

Exekutorský Úřad Praha 8, Mgr. Pavel Preus
,

Kontaktní osoba

Mgr. Pavel Preus
telefon: +420 224 262 828-9,
eupraha8@eupraha8.cz


Nejnižší podání2.700.000 Kč
Výsledná cena (odhadní)4.050.000 Kč
Minimální výše příhozu1.000 Kč
Dražební jistota400.000 Kč
Bankovní účet dražebníka2113340553/2700
Variabilní symbol978521
Specifický symbolRČ nebo IČ
  1. Dražební jistotu uhraďte bankovním převodem, nebo vložením hotovosti na bankovní účet dražebníka.
  2. Lhůta k doplacení nejvyššího podání bude stanovena usnesením o příklepu.

Popis

Předmětem dražby je pozemek zastavěné plochy a nádvoří, jehož součástí je rodinný dům, a pozemek zahrady, které se nacházejí v obci Horka nad Moravou, okres Olomouc, v Olomouckém kraji. Rodinný dům má 2 nadzemní podlaží a je částečně podsklepený. Objekt byl dříve částečně využíván ke komerčním účelům (část 1. nadzemního podlaží sloužila jako restaurace), zbývající část k bydlení. Střecha domu je sedlová, krov je dřevěný, okapy a svody jsou pozinkované. Okna i dveře jsou původní dřevěné, interiérové dveře jsou dřevěné plné v ocelových zárubních. Ve sklepě jsou průsaky vody, 1. nadzemní podlaží je po zatopení, v současné době jen částečně opraveno. Zadní trakt představuje neomítnuté zdivo. Bytová část v 1. nadzemním podlaží je ke kompletní rekonstrukci. Nebytová část je delší dobu nevyužívaná. Dům je neudržovaný, bez provádění běžných oprav. Objekt je napojen na elektrickou energii, veřejný vodovod a kanalizaci. Plyn je v ulici, ale do domu není zavedena přípojka. Vytápění je ústřední s kotlem na tuhá paliva a ocelovými radiátory. Dispozice 1. podzemního podlaží představují sklep. Dispozice 1. nadzemního podlaží tvoří chodba, chodba Pizzerie, kuchyně, přípravna, chodba a 2x WC, hala – Pizzerie, sklad, chodba, pokoj a chodba. Ve 2. nadzemním podlaží se nachází schodiště, chodba a kuchyně (z ní vstup do ostatních pokojů, koupelny, WC a spíže), koupelna, WC, spíž, pokoj I, pokoj II, pokoj III a obývací pokoj. Užitná plocha rodinného domu byla znalcem odhadnuta ve výši 270,00 m2. Před domem se nachází malá oplocená předzahrádka. Na zahradu a dvůr se vstupuje přes ocelová dvoukřídlá plná vrata a ocelovou branku na cihlových pilířích. Na pozemku se dále nachází zděný objekt, garáž, dílna a sklad (o velikosti 5,70 m2). Dále kolna, která je v havarijním stavu a dva sklady. Zahrada je zatravněná, neoplocená a na okraji jsou vzrostlé stromy. Předmětné nemovité věci jsou přístupné z obecní komunikace. Obec Horka nad Moravou se nachází v CHKO Litovelské Pomoraví. Žije zde přibližně 2 600,00 obyvatel. Obcí procházejí silnice třetí třídy. Silnice vedou směrem na Olomouc a Křelov, Olomouc-Chomoutov a Skrbeň. Do Horky každodenně zajíždí autobusové linky MHD Olomouc č. 18 a č. 20. V obci je šest autobusových zastávek, z toho jedna za obcí u vojenského opravárenského závodu. V Horce nad Moravou se nachází také železniční zastávka, ležící na trati Olomouc – Senice na Hané. V obci je mateřská a základní škola. Předmětné nemovité věci se nacházejí ve východní části obce, v ulici 1. máje. Nemovité věci jsou umístěny u hlavní silnice spojující Horku nad Moravou a obec Chomoutov, v zástavbě rodinných domů. Autobusová zastávka je od předmětných nemovitých věcí vzdálena cca 140,00 m (autobusové linky směřující do obce Chomoutov, Farmak). Bližší informace jsou k dispozici ve znaleckém posudku.


Možnost učinit předražek

Možnost učinit předražek: Nejde-li o osoby uvedené v § 336h odst. 4 o.s.ř., může každý do 15 dnů ode dne zveřejnění usnesení o příklepu soudnímu exekutorovi písemně navrhnout, že vydraženou nemovitost chce nabýt alespoň za částku o čtvrtinu vyšší, než bylo nejvyšší podání (předražek). Předražek lze uplatnit pouze u příslušného exekutorského úřadu, který dražbu pořádá. Pro učinění předražku není potřeba registrace na portálu www.okdrazby.cz.


Termín prohlídky

Prohlídky nejsou organizovány.


Věcná břemena

Věcná břemena, výměnky a nájemní, pachtovní či předkupní práva, která prodejem nemovité věci v dražbě nezaniknou, nebyla zjištěna (§ 336a odst. 1 písm. d) o.s.ř.).


Rozhodnutí v průběhu dražby



Adresa místa předmětu

1. máje 502/33, Horka nad Moravou, Česko

Přejete si dostávat e-mailem jednou týdně nové nabídky?

Přihlaste si náš newsletter.